Pagrindinis > Vaistažolės

Grouse: nuotrauka

Griuvėsiai yra griovių paukščių genties atstovai, kurie yra dviejų rūšių paukščiai:

  • Lauko griovelis,
  • Kaukazo griovys.
Lauko griovelis skrydžio metu.

Uolų elgesys

Natūraliai gyvi mišrūs moterų ir vyrų mišrūs pulkai, tokių paukščių skaičius gali siekti du šimtus paukščių. Juodieji grioveliai yra sėdintys paukščiai, dienos metu paukščiai sumaniai juda tankiais tankiais arba greitai važiuoja ant žemės. Paukščiai naktį praleidžia po krūmais ar pelkėmis. Jei juodasis griovelis jaučiasi pavojuje, jie skrenda greitai ir triukšmingai, elgiasi labai greitai ir manevruoja danguje, skrydžio greitis gali siekti 100 km / h.

Paukščių elgesys priklauso nuo sezono. Žiemą juoda griovelė sėdi beveik visą laiką medžiuose, o arčiau dusk, jis slepiasi nuo sniego, todėl jame yra gilus tunelis. Jei šalta yra labai stipri, paukštis beveik visą laiką lieka sniego pastogėje, pora valandų išeina, kad maitintų po sniegu. Gilūs sniego dreifai nėra kliūtis norintiems gerai išgirsti paukščius, jie puikiai girdi lapę, kuri pakyla ar medžiotojai.

Nuotrauka vyriškoji gervė. Nuotraukų moteriškasis grobis. Foto griovelis. Foto griovelis. Nuotrauka iš vyriško lauko griovelio. Foto griovelis. Moteriška gervė. Nuotrauka vyriškoji gervė. Lėktuvas skrydžio metu. Kuropery juodoji gervė. Kuropery juodoji gervė. Kuropery juodoji gervė.

Juodieji grioviai maitina augalinius maisto produktus, nuo pavasario iki vasaros medžių pumpurų, lapų, uogų ir sėklų sėklos. Jie taip pat gali valgyti mažus vabzdžius ir su jais maitinti viščiukus. Rudenį juodieji grioviai siunčiami maistui į laukus, kuriuose ieškoma grūdinių kultūrų liekanų, o žiemą jų racione - auskarai ir beržo pumpurai, plonos šakelės, pušies spurgai, kadagio uogos.

Skandinavijos šalyse ir Rusijoje juodoji gervė yra mėgstamiausia medžiotojo trofėja, antra, tik paukščių, kurie buvo nušauti, skaičiumi.

Veisimas

Dribsniai yra poligaminiai paukščiai, jie nesukuria nuolatinių porų. Vyrai tampa lytiškai subrendę dvejus metus, moterys per metus. Per poravimosi sezoną juodoji griovė gali organizuoti tikras „grobio“ kovas už moterį, o kaukazo juodose griovelėse praktiškai nėra „poravimosi“ kovų.

Girtuoklis. Moteriška lauko gervė. Tarpas. Juoda griovelių kiaušiniai lizde. Lizdas. Lizdas. Juoda griovė ant medžio šakos.

Po poravimosi vyrai nedalyvauja tolesniame viščiukų likime - jis nusėda lizdą, inkubuoja kiaušinius ir maitina jauniklius. Sankaba gali būti iki 13 kiaušinių, iš kurių po 25 dienų gimsta kūdikiai, po kelių valandų per kelias valandas naujagimiai gali palikti lizdą su motina. 10 dienų amžiaus paukščiai gali skristi ir per mėnesį skristi.

Laukas

Šie paukščiai taip pat vadinami juodaisiais grioviais, jie gyvena miškuose, miško stepėse ir Eurazijos stepėse. Nuotraukoje matyti, kad lauko griovelis yra gana dideli paukščiai, jie turi mažą galvą ir trumpą snapą. Moterų kūno ilgis siekia tik 45 cm, o svoris - iki vieno kilogramo, o vyrai yra žymiai didesni, kūno ilgis iki 58 cm, o svoris - iki pusantro kilogramo.

Seksualinis dimorizmas ypač pastebimas paukščių plunksnuose. Vyriškos plunksnos yra puikiai juodos, ant galvos, kaklo, gūžinio ir apatinės nugaros, plunksnos yra žalios arba violetinės spalvos, o antakiai yra ryškiai raudonos spalvos. Moterų plunksna yra rausvai rusvai ruda su skerspjūvio auskarais, tamsiai geltonos ir juodos rudos juostelės. Daugeliu atžvilgių moteriškos gervės plunksnų spalva yra panaši į griovių pateles, ji skiriasi tik baltomis plunksnomis sparnuose ir maža „skylė“ ant uodegos.

Nesubrendusiems abiejų lyčių asmenims plunksnos yra vienodai truputį juodos rudos, baltos ir geltonos rudos juostelės.

Lauko giraičių vyrai ruošiasi kovai. Išsiplėtę lauko ūgliai. Laukas: vyras.

Kaukazo griovys

Šio tipo juodųjų drožlių atstovai gyvena tik Azerbaidžano, Armėnijos, Gruzijos, Turkijos, Kaukazo teritorijoje. Paukščiai gyvena kuo aukščiau, kartais daugiau kaip 3000 metrų virš jūros lygio, o lizdams jie nusileidžia iki 2600 metrų. Jų gyvenvietėms pasirinkti rododendro, laukinės rožės, mažo dydžio beržų ir kadagių giraites.

Kaukazo griovys. Kaukazo griovys. Kaukazo griovelis skrydžio metu.

Kaukazo griovelio nuotrauka rodo šios rūšies panašumą su juodaisiais grioviais, skirtumas yra tik individų dydžio. Vyrų kūno ilgis yra apie 50-55 cm, o svoris yra ne didesnis kaip 1100 gramų, moterys yra dar mažesnės - 37 - 42 cm, o svoris ne didesnis kaip 950 gramų. Jau ilgą laiką ši raudonoji gervė buvo įtraukta į Raudonąją knygą.

webmandry.com

Ankstyvą pavasarį, kai pirmieji atidarymai pietiniuose šlaituose taps juodi, kažkur miško pakraštyje, deginant, pjaustant ar kalvotą pelkę, atsiveria juodųjų griovių srovė. Atrodo, kad kai kurie labai dideli balandžiai skrido kartu, o dabar jie bando - tai virsta visais. Ir juodieji grioveliai sukasi dabartiniu, važiuoja, šokinėja, provokuoja varžovus ir save su mumblingais ir judesiais. 15-20 min. Paplito į priekį nuo aušros ramybės tylos. Ir staiga: „chu-ffsh-fsh“, „chu-ffa-s“. Šioje akorde daina baigiasi. Ir po kurio laiko viskas vėl prasideda.

Teterki čia, ne toli. Nusistovėję ant iškilimų ar krūmų. Ir kartais su švilpimu jie susijaudina jaudulį dėl grumstų srovės.

Vėliau paukščiai suskaidomi poromis, o gegužės mėn. - ne toli nuo zonos, ant žemės, žolėje po krūmais, višta sukurs 6-8 kiaušinius. Kartais mažiau, kartais daugiau. Lizdas yra tuščiavidurė žemėje, išklota plunksnos ir žolės peiliai.

Perinti skirti kiaušiniai ir augantys jaunikliai. Tai užtruks 3-4 savaites, o ant lizdo atsiras nedidelis griovelis. Iš pradžių viščiukai maitina skruzdes, vabalus, lervas. Tada palaipsniui pereiti prie daržovių meniu. Suaugęs juodasis ūglis yra žolinis paukštis. Uogos, pumpurai, lapai, kadagio kūgiai, žolės sėklos, gėlės yra jų mitybos pagrindas.

Nors griovelis negali skristi, jų motina atidžiai juos prižiūri į žolę, o staigaus pavojaus atveju ji nepagrįstai šokinėja, kad atitiktų priešus, stengdamiesi skubėti juos nuo peršokimo trumpais skrydžiais. Bet tik priešingumo pavojus pakils iš priešo nosies ir grįš į griovį.

Žemiau yra gražių juodųjų griovelių nuotraukos.

Iki rudens jaunikis maitins vištą. Ir žiemą griovelis bus surenkamas į pulkus. Tada jie dažnai būna matomi medžių... Paprastai paukščiai yra sausumos. Nors skristi labai gerai. Žemės gyventojai įpročiai išsaugomi juodose grioveliuose ir žiemą.

Juodieji grioviai maitina medžius, bet jie visada praleidžia naktį ant žemės. Iš plitimo arba iš aukšto medžio jie neria į sniegą, pertrauka į sniegą ir praleidžia naktį. Sunkiais šalčiais ir sniego audros kartais praleidžia kelias dienas po sniegu.
Griovelis yra komercinis paukštis. Miško gražus medžiojamas visur, kur jis vyksta: Europos ir Azijos miškų ir miško stepių zonose.

Vaizdo įrašas: Grouse. Dabartinis laikas. Pavasario medžioklė iš namelių

Paukščių juodoji gervė

Grouse yra paukštis, žinomas nuo vaikystės. Yra daug patarlių, posakių ir pasakų apie šį miško plunksnų gyventoją, iš kurio populiariausia yra „Lapė ir juoda griovė“. Ten jis pasirodo protingas, protingas ir suvaržytas, kuris galiausiai išgelbės jį nuo lapių machinacijų. Tik ornitologai, kurie tyrinėja šį paukštį ir medžiotojus, tarp kurių juodoji griovė nuo neatmenamų laikų buvo laikomi vertingu žaidimu ir kurie, remiantis šio paukščio įpročiais, sukūrė daug protingų būdų medžioti šį gražų miško žmogų, jie žino apie tą patį juodąjį grobį.

Straipsnio turinys:

Srauto aprašymas

„Grouse“ yra didelis fazano šeimos paukštis, plačiai žinomi ir gyvenantys miškai, miško stepės ir, iš dalies, Eurazijos stepės, įskaitant Rusiją. Apskritai, juodoji gervė yra sėdima ir nori įsikurti miško kraštuose, šalia miško ir upių slėniuose.

Išvaizda

Griovelis yra gana didelis paukštis, jo dydis gali būti nuo 40 iki 58 cm, priklausomai nuo grindų, o jo svoris gali būti nuo 0,7 iki 1,4 kg. Jo galva yra maža, su trumpu snapeliu. Liemuo yra gana didelis, bet ne per didelis, kaklas yra gana ilgas, elegantiškas kreivė. Kojos yra stiprios, vizualiai dėl to, kad jas padengia pirštų pagrindu, atrodo storos.

Tai įdomu! Juodųjų griovių būdingas bruožas yra jų balsas. Vyrai tokanie periodo metu skleidžia garsus, tuo pačiu metu panašūs į gurgavimą ir morminimą. Ir moterys pakimba kaip įprasti viščiukai.

Kiekvienos kojos juodame griovelyje keturi pirštai, iš kurių trys yra nukreipti į priekį, o ketvirtasis - prieš juos. Nagai yra pakankamai galingi. Sparnai yra stiprūs, padengti gana ilgomis plunksnomis, be kurių paukštis negali daryti skrydžio metu.

Elgesys, gyvenimo būdas

Tetereva yra socialiai aktyvūs paukščiai, kurie visą laiką mėgsta laikyti dideliuose pulkuose, išskyrus tokijos laikotarpį, o pulkuose gali būti iki 200-300 asmenų. Dažniausiai šiukšlių pulkai yra mišrūs, rečiau yra tik tie, kuriuose yra tik vyrai, tačiau išimtinai iš patelių turintys pulkai yra labai reti. Šie paukščiai veda savo kasdienį gyvenimą, o vasarą, kai jis ypač karštas per dieną, jie veikia ryte ir vėlyvą popietę.

Dienos metu jie mieliau sėdi prie medžių, tarp šakų grupių: ten juodos griovys guli saulėje ir ten pabėgsta nuo daugelio sausumos plėšrūnų. Dauguma juodųjų griovių yra sėdintys. Veiklos valandomis jie ilgą laiką vaikšto ant žemės, jie gali netgi praleisti naktį ten, tankių krūmų krūmuose arba pelkėje ant hummocko. Nors iš esmės medžiai yra laikomi nakvynių vietomis: jame yra ramiau ir saugiau nei ant žemės.

Jie puikiai pakyla į medžius, kad juos būtų galima vadinti lygiais ir mediniais paukščiais. Atrodo neįtikėtina, bet juodieji grioveliai gali pasitikėti net ir ant ploniausių šakų, kurie vargu ar gali atlaikyti jų svorį. Tai yra atsargūs tvariniai, turintys puikų klausą ir regėjimą, o moterys elgiasi atsargiau nei vyrai, o pavojaus atveju - pirmuosius įspėjamuosius signalus, po kurių visas pulkas pašalinamas iš vietos ir skrenda į kitą, saugesnę vietą.

Tai įdomu! „Grouse“, nepaisant didelio dydžio, skrenda labai greitai: skrydžio greitis gali būti 100 km / h, o pavojus gali skristi keliais dešimtys kilometrų.

Žiemą šie paukščiai pastatys pastogę po sniegu, kur sunkiomis šalčiomis jie gali sėdėti beveik visą dieną. Norėdami tai padaryti, dažnai pradėjus ilgaamžiškumą, juodoji griovelė iš medžio šakos įsijungia į gilų, bet palaidų sniegą, o sniego kramtymas, taip pat stumdydamas jį savo kūnu, suteikia tuneliui iki 50 cm gylio.

Tai yra gana saugus prieglobstis, ypač dėl to, kad juodieji grioveliai, esantys jų tuneliuose, puikiai girdi artėjančio plėšrūno veiksmus ir, jei reikia, sugeba palikti savo prieglaudas ir skristi, kol jis artėja prie pavojingo atstumo.

Vienintelė rimta problema, kuri gali atsitikti savo tuneliuose, yra laikinas atšilimas ir sniego susidarymas sniege, kurį paukščiui sunku išeiti. Pavasarį prasidėjus, pulkai išnyksta, o vyrai pradeda rinktis tokovisčakoje, kur laukia moterys, jie pasilieka pirmosios pavasario saulės spinduliuose.

Kiek gyvulių gyvena

Laukinėje aplinkoje juodųjų griovelių vidutinis tarnavimo laikas yra nuo 11 iki 13 metų, nelaisvėje šie paukščiai gali gyventi ilgiau.

Seksualinis dimorizmas

Juodais grioviais seksualinis dimorizmas yra ryškus: moterys yra ne tik daug mažesnės nei vyrams, bet taip pat labai skiriasi nuo jų spalvos. Vyrų plunksnos yra puikiai juodos, ant galvos, kaklo, gerklės ir apatinės nugaros yra žalių arba violetinių atspalvių atspalvis. Virš jo antakių akių yra daug raudonos spalvos. Pilvo nugara yra rusvos spalvos, su ryškiais plunksnų antgaliais. Undertail yra baltas, kontrastingas. Tamsiai rudos spalvos plunksnos taip pat yra mažos baltos dėmės, vadinamos „veidrodžiais“. Ekstremalios uodegos uodegos yra stipriai sulenktos į šonus, todėl uodegos forma panaši į lyrą. Jų spalva yra intensyvi juoda, ant viršūnių yra violetinis atspalvis.

Tai įdomu! Jaunų paukščių spalva, nepriklausomai nuo jų lyties, yra tokia pati: tiek vyrai, tiek moterys jaunystėje turi įvairiapusišką plunksną, sudarytą iš juodos rudos, rusvai geltonos ir baltos spalvos juostelių ir dėmių, besikeičiančių viena su kita.

Juoda griovio moteris yra nudažyta žymiai kuklesnė: ji yra rusvai raudona su pilkšva, gelsva ir juodai rudos skersinės juostelės. Ant sparnų sparnų taip pat yra veidrodžiai, tačiau šviesesniame rausvame fone jie atrodo mažiau kontrastingi nei vyrai. Motinos uodegoje yra nedidelis griovelis, o kaip ir vyras, juodos spalvos yra baltos spalvos.

„Grouse“ tipai

Šiuo metu Europos teritorijoje gyvena dviejų tipų juodieji grioveliai: tai juodasis griovelis, kuris taip pat vadinamas lauko juodais grioviais ir kaukazo juodais grioviais. Tuo pačiu metu mokslininkai nustato septynias ar aštuonias juodųjų drožlių porūšius, gyvenančius įvairiuose jos buveinės regionuose. Išoriškai šios dvi rūšys yra labai panašios, išskyrus tai, kad Kaukazo juodoji gervė yra mažesnė: jos matmenys neviršija 50-55 cm, o jo svoris - 1,1 kg.

Taip pat pastebimi skirtumai tarp plunksnų spalvos: Kaukazo juodame griovelyje jis yra nepermatomas, beveik be blizgesio, jau nekalbant apie spalvą, o sparnuose nėra „veidrodžių“. Šios rūšies uodegos forma šiek tiek skiriasi: ji yra lyre, tačiau tuo pačiu metu yra šakutė. Uodegos plunksnos ant uodegos yra gana siauros, tačiau tuo pačiu metu jos yra ilgesnės nei juodos gervės. Kaukazo ūminės patelės yra nudažytos rausvos, rausvai rudos spalvos, puoštos tamsesniais piedrinais.

Ši rūšis gyvena Kaukaze Rusijoje ir Turkijoje. Taip pat randama Azerbaidžane, Armėnijoje ir Gruzijoje. Jo mėgstamos buveinės yra rododendro ir laukinės rožės krūmai, taip pat šis paukštis apsigyvena mažose giraičių, daugiausia dengtų beržo ir kadagio. Kaukazo juodieji grioviai maitina žolinius augalus, uogas ir vabzdžius. Žiemą jie valgo beržo pumpurus ir kepalus, sėklas ir uogas.

Buveinė

„Grouse-Kosach“ gyvena miškuose, miško stepėse ir Eurazijos stepėse, pradedant nuo Alpių ir Britų salų vakarinėje jos ribų riboje ir baigiant Ussuri teritorija bei Korėjos pusiasaliu rytuose.

Tuo pat metu ribos ribos yra sąlyginės, nes jos labai priklauso nuo paukščių skaičiaus ir kultūrinių kraštovaizdžio pokyčių. Ir kai kuriuose regionuose, kur juodieji grioveliai buvo plačiai paplitę, jie dabar visiškai išnyko dėl žmogaus ekonominės veiklos, kaip tai atsitiko, pavyzdžiui, Rytų Sudetlande.

Rusijoje šis paukštis gyvena iš Kolos pusiasalio ir Archangelsko regiono šiaurėje iki Kursko, Voronezo, Volgogrado regionų ir Altajaus papėdės pietuose. Grioviai nori apsigyventi giraites, mažuose miškuose ir miškuose, kur yra daug uogų. Taip pat randama upių slėniuose, palei pelkių, užtvankų pievų ar žemės ūkio paskirties žemių ribas. Tankiuose miškuose jie stengiasi nenutraukti, bet jie gali pasirinkti didelį pjovimą arba vietą, kur kartą įvyko miško gaisras, o medžiai neturėjo laiko augti.

Tai įdomu! Šie paukščiai mėgsta įsikurti beržų miškuose ir mėgsta juos visais kitais kraštovaizdžiais. Tačiau Vakarų Europoje juodoji griovė ilgą laiką pasirinko buveines, o Ukrainoje ir Kazachstane - tankius krūmų tankiklius.

Grouse dieta

Griovelis yra žolinis paukštis, bent jau suaugusieji nori valgyti daržovių maistą. Šiltuoju metų laiku jie valgo mėlynes, mėlynes, spanguoles, brukneles ir žolinius augalus, tokius kaip dobilai ar gandai. Jie taip pat maitina laukuose, kuriuose auga augalai, o ypač kviečiai ir soros grūdai.

Žiemą juodieji gumbai, gyvenantys beržuose, maitina ūgliai, pumpurai ar beržo braškės. Ir paukščių, gyvenančių tose vietose, kur beržas neužauga, turi būti patenkinti kitais maisto produktais: eglės ir kadagių adatomis, maumedžio daigais, jaunais pušies spurgais, taip pat alksniais ar gluosnių pumpurais.
Šiuose paukščiuose esantys jauni paukščiai daugiausia maitina vabzdžius, bet vėliau, prasidėjus, jie pereina į augalų maistą.

Dauginimasis ir palikuonys

Nuo pavasario pradžios juodųjų drožlių patinai susiburia į vadinamąjį tokovischą, kuriame jie renkasi pievas, pelkių pakraštį arba ramius miško žvilgsnius. Viename tokiame glade gali susirinkti iki dviejų dešimčių vyrų ir kartais daugiau. Ženklinimo viršūnė į griovį patenka antroje balandžio mėnesio pusėje - gegužės pradžioje. Šiuo metu kiekvienas iš vyrų bando užimti tokį plotą, kuris yra arčiau žvilgsnio vidurio, bet geriausi, žinoma, eina į stipriausią iš jų.

Šios sritys vyrai atidžiai saugo nuo varžovų invazijos, kai kurie iš jų netgi gali praleisti naktį ten ant žemės, iš baimių, kad, grįžęs iš vienos nakties, teritorija gali užtrukti dar vieną juodą griovį. Kažkur valandą prieš aušrą, vyrai renkasi tokovische ir pradeda šnypšti, o tada skamba garsus, kad pritrauktų moterų dėmesį, kurie, skridę per tam tikrą laiką, pirmiausia priartėjo prie srovės krašto, o paskui skrido į pievos vidurį, kur jie renkasi savo partnerį.

Juoda griovelio srovė yra labai įdomi akyse. Kai kurie vyrai kažką susmulkina, lenkia kaklus į žemę ir skleidžia savo uodegą su sodriomis baltomis spalvomis. Kiti šiuo metu šokinėja ir spinduliuoja sparnus. Trečiasis, nesuteikdamas prekybos moterims ar sklypui, nesutampa į duelę, šokinėja ir mesti vienas į kitą. Nepaisant to, nepaisant to, kad dažnai kovoja tarp vyrų, juodieji grioveliai nesukelia viena kitai didelės žalos.

Po poravimosi juodieji ūminiai vyrai nedalyvauja savo būsimų palikuonių likime: patelė pati stato lizdą, per 5–13 šviežių buferių, su tamsiai rudais ir rudais kiaušiniais. Inkubacijos pradžia vyksta gegužės viduryje, o pati lizdas yra maža skylė žemėje, apsupta plunksnų, lapų, plonų šakų ir praėjusių metų džiovinta žolė.

Moteris inkubuoja savo palikuonis 24–25 dienas. Goosebirds jau yra visiškai padengtas pūkais, o po kelių valandų jie gali sekti savo motiną. Pirmieji 10 savo gyvenimo dienų yra pavojingiausi: galų gale, viščiukai vis dar nežino, kaip apversti, todėl žemėje jie gali tapti lengva plėšrūnų grobė.

Tai įdomu! Moteris visą šį laiką yra netoli savo palikuonių, o netoliese esančios plėšrūnės išvaizdos atveju ji bando jį apgauti, apsimeta žaizda. Ji išplaukia iš vienos vietos į kitą, tarsi ji negalėtų pakilti ir išgąsdinti savo sparnus. Šis užsikimšimas yra ženklas viščiukams, kuriuos jie turi paslėpti ir paslėpti prieš motinos sugrįžimą.

Kai griovis sukelia 10 dienų, jie gali plaukti, o per mėnesį jie pradeda skristi. Rugsėjo mėn. Jauni vyrai, jau įsitempę į juodą plunksną, yra atskirti nuo savo šeimų ir gyvena atskirai, tačiau jaunos moterys vis dar bando laikytis arti savo motinų. Tik žiemą mišriuose pulkuose pradeda rinktis ir vyrai, ir moterys.

Paprastai, vienerių metų amžiaus, vyrai vis dar nedalyvauja reprodukcijos procese, nors jie jau pasiekė brendimo laiką: jie tiesiog negali to daryti suaugusiems juodiesiems grioviams, kurie vairuoja jaunus žmones nuo dabartinės, kad tik išliktų kaip jų vyresni ir stipresni giminaičiai kalba apie juos. 2-3 vasaros vyrai jau užfiksuoja sklypą nuo tokovischa krašto ir gali dalyvauti veisime, nebent, žinoma, kai kurios moterys jas pasirinko kaip partnerius.

Gamtos priešai

Natūralioje juodųjų drožlių buveinėje yra daug priešų, tarp kurių gali būti vadinamos lapės, marškinėliai, šernai ir goshawks. Jei tai paukščių jaunikliai, taip pat yra pavojingi ir kiti kankiniai, įskaitant kaulus.

Tai įdomu! Natūralūs priešai, nepaisant to, kad šie paukščiai turi daug jų, neturi pernelyg didelės įtakos juodųjų griovių skaičiui: jų ekonominis aktyvumas ir oro sąlygos turi daug didesnę reikšmę jų mažėjimui.

Taip atsitinka, kad lietaus vasaros mėnesiais iki 40% juodųjų griovių kamienų žūsta dėl hipotermijos, palyginti su kiaulių, nužudytų dantimis ir plėšrūnų nagais, skaičiumi nėra taip daug.

Gyventojų ir rūšių būklė

Šiuo metu griovių kosachų populiacija yra gana daug, o šių paukščių gyvenimas yra platus. Būtent šios aplinkybės leido priskirti tokį statusą „Mažiausiai susirūpinęs“. Kaukazo juodoji gervė, kaip endeminė, buvo priskirta rūšiai „Netoli pažeidžiamos padėties“. Šiuo atveju didžiausias pavojus jam yra ganymas ir brakonieriavimas. Gyvulininkystė susmulkina lizdus ir viščiukus, tačiau šunų šunys yra ypač pavojingi juodiesiems grioviams, nesuteikiant galimybės juos medžioti.

Tai įdomu! Šiuo metu Kaukazo juodoji gervė yra saugoma kelių didžiausių gamtos draustinių, tarp kurių yra Kaukazo ir Teberdinskio, teritorijoje.

„Grouse“ yra bendras Eurazijos beržų giraičių ir miškų gyventojas. Kontrastas tarp vyrų, nudažytas juodos spalvos su baltais „veidrodžiais“ ir sušvelninamas su moterimis jų kuklesnėje, rusvai raudonos spalvos plunksnuose, yra toks nuostabus, kad sunku patikėti, kad tai pačios rūšies paukščiai. Šie paukščiai jau seniai traukia žmonių dėmesį į savo elgesį ir ypač pernelyg didelę srovę.

Žmonės, kurie matė, kaip pavasarį rieda griovelį, teigia, kad tai tikrai nepamirštamas ir gražus akyse. Nenuostabu, kad šių paukščių įvaizdis surado platų liaudies meno vaizdą: pavyzdžiui, Alpių šokiuose naudojami judesiai, panašūs į šuolius ir lankus, būdingus dabartinei juodajai daliai.

Paukščių paukštis. Juodosios gervės savybės ir buveinė

Grouse - Rusijos miško paukštis

Grouse yra garsus vaikų pasakos „Lapė ir griovys“ simbolis. Herojus yra pagrįstas, matuojamas, turintis savikontrolę ir ištvermę. Tai, ką jis iš tikrųjų žino, yra medžiotojai, kurie studijavo jo charakterį ir kviečia juodą griovį savo keliu: Chernysh, gaidys, beržas ar kosachas. Moteris taip pat turi daug meilės vardų: juodųjų riešutų, žudiko banginių, lazdyno riešutų, mažai polių.

Nuotraukoje juoda griovė - kosach

„Grouse“ tipai

Garsiausios yra dvi rūšys, kurios abu daugiausia gyvena Rusijos teritorijoje: juodoji griovė ir kaukazo juoda gervė. Miško, stepių ir miško stepių zona yra teritorija, kurioje gyvena juodieji grioviai.

Kosachas yra geriau žinomas dėl plačiai paplitusio perkėlimo beveik į Arkties ratą, o Kaukazo juodoji griovė, pagal pavadinimą, gyvena Kaukaze, tačiau jos grėsmė yra išnykusi, rūšis yra įtraukta į Raudonąją knygą. Kaukazo juodoji gervė yra mažesnė už kosacho dydį, šiek tiek skiriasi plunksnomis ir uodegos forma, labiau išlenkta į šoną.

Griuvėsiai užsienyje yra žinomi šiaurės Kazachstane, į vakarus nuo Mongolijos, Vokietijoje, Lenkijoje, Šiaurės Britanijoje, Skandinavijoje ir kitose šalyse. Vienas iš didžiausių giminaičių yra šalavijų gaudyklė Šiaurės Amerikoje, sverianti iki 4 kg ir iki 75 cm.

Mėgstamiausios juodųjų griovių vietos yra beržynai su atviromis teritorijomis, apaugusiomis krūmais, pomiškiais ir uždarais vandens telkiniais. Paukščiui prijungti prie beržo vadinamas beržo juodasis griovelis. Stepių atviros vietos, kuriose anksčiau gyveno juodieji grioviai, su žemės ūkio plėtra palaipsniui priartėjo prie žmogaus, o paukščiai turėjo pasitraukti.

Juoda griovelio išvaizda

Griovelis yra gražus paukštis: juoda plunksna su mėlyna-žalia atspalviu, lyros formos uodega su kontrastingos baltos spalvos atspalviu, ryškiai raudonos spalvos antakiai. Juoda grioveliuose baltos spalvos dažnai vadinamos veidrodžiais.

Grouse-Kosach - tipiškas tokio pobūdžio atstovas. Už uodegų plunksnų, kaip ir juodos spalvos, jis gavo antrąjį pavadinimą. Vyrų vidutinis dydis siekia 60 cm ir svoris iki 1,5 kg. Žudikas banginis yra mažesnis: jis auga iki 50 cm, sveriantis ne daugiau kaip 1 kg. Telyčių spalva yra daug margesnė ir arčiau pilkų ar pilkų atspalvių, uodega yra trumpesnė.

Nuotraukoje juodos gervės mūšis

Juoda griovelio galva yra nedidelė, snapas yra trumpas ir stiprus. Ilgi plunksnos ant sparnų, padedančių kontroliuoti skrydį, tarnauja kaip vairas. Juodųjų griovelių balsai yra atpažįstami, kosachai ilgą laiką mumbsta, girdėdami garsiai ir garsiai. Balso šūksniai pakaitomis su kurčiais šnypščiais. Juodosios glamonės pakimba kaip vištos, o dainavimo pabaigoje jos skleidžia garsus. Žiemą paukščiai tyli.

Buveinė, esanti juodųjų griovių prigimtyje

Natūralus grožis gamtoje yra labai aktyvus visuomeniniame gyvenime, jie, be žandikaulių periodo, turi mišrią vyrų ir moterų pulką. Asmenų skaičius pulke siekia 200 galvijų. Šiltuoju metų laiku veiklos pradžia yra anksti ryte ir prieš saulėlydį. Laimingi paukščiai, sėdintys ant šakų.

Paukščiai yra sėdintys. Daug laiko jie vaikščioja ant žemės, greitai ir neryžtingai juda net ir tankiuose tankiuose. Čia jie randa maisto, veislės ir poilsio. Jie taip pat gali praleisti naktį ant žemės, po krūmais, į pelkes.

Jei reikia, greitai ir triukšmingai pakilkite. Paukščių skrydis yra greitas ir manevringas. Grioviai gali būti laikomi lygiaverčiais kaip sausumos ir medžių paukščiai. Jie užtikrintai juda per medžius, naktį praleidžia ant mazgų, tvirtai sėdi net ant plonų šakų, kurios vos palaiko jų svorį. Ieškodami skanių auskarų, jie gali pakabinti aukštyn kojomis, tvirtai prisirišę prie šakos su kojomis.

Juoda griovelis turi puikų klausos ir regos vaizdą, ypač juodos spalvos, kurios yra pirmieji, kurie kelia nerimą. Elgesys yra labai atsargus, o pavojaus atveju kosachs gali skristi keliais dešimtys kilometrų. Skrydžio greitis siekia 100 km / h.

Paukščių gyvenimas turi sezoninių skirtumų, ypač keičiantis šaltuoju metų laiku. Žiemą sėdi ant medžių dienos metu, dažnai ant beržų, o krentančiais ji pradeda slėptis po sniegu, nardydama į laisvas sniegas nuo viršaus ir per ją giliai tunelį. Padarydami kursą ir lizdą, paukščiai patenka į sniegą. Patalpų paruošimas sniege gali būti paruošiamas palaipsniui, laipsniškai, stumiant šulinius iki 50 cm gylio.

Nuotraukoje yra moteris

Sunkių šalnų laikotarpiu žymiai padidėja buvimas prieglaudose. Griovelis gali ištrūkti tik 1-2 valandas, kad galėtų maitintis po sniegu. Jei niekas netrukdo paukščiams, jie lėtai išeina iš skylių, nueina kelis metrus, o po to pakils. Paukščių problema yra žiemos atšilimas, dėl kurio atsiranda pluta, kliūtys išgelbėjimui sniego lizduose.

Būti sniego danga nesumažina atsargumo apie kosachus, kurie puikiai girdi. Jis girdi, kaip šokinėja kiaušiniai, ir mažoji lapės pelė, ir lūšis. Jei garsai pasirodo šalia šliaužiančio raudonplaukio apgaudinėjimo ar medžiotojo dangaus gniuždymo, juodieji grioveliai palieka tunelius ir greitai išnyksta.

Pavasarį palaipsniui sulaužomi pulkai. Juodasis griovys siekia sušilti iki tokovischio, pasipuošti spinduliais arčiau atvirų kraštų. Yra pakankamai kosachų priešų: lapių ir varlių, šernų ir marių, pelenų ir pelėdų. Keturių kojinių ir plunksnų juodieji grioviai yra skanūs grobiai.

Didžiausias paukščių naikinimas, žinoma, leidžia žmogui. Medžiotojai, ištyrę atsargaus pobūdžio, tačiau tuo pačiu metu ir patikimą paukštį, vienu metu gali paimti visą kūdikį. Ekonominė veikla: turizmas, klojimo keliai ir elektros linijos, dykvietės statyba, - išspaudžia juoduosius griovius iš įprastų vietų.

Juoda griovelis

Mitybos - augalinio maisto širdis. Šiltuoju metų laiku, nuo pavasario iki ankstyvo rudens, maistas tampa gluosniai, drebulės, alksnio, sultingų lapų ir paukščių vyšnių, mėlynės, mėlynės, dogrose ir sėklų sėklos pumpurai. Gyvūnų maistas vabzdžių ir smulkių klaidų pavidalu taip pat yra jų maisto dalis, ypač būdinga tai, kad juodieji grioviai maitina vabzdžius su vabzdžiais. Normaliam virškinimui paukščiai, kaip ir jų giminaičiai, patenka į mažas žvirgždas ir kietas sėklas, kurios yra gastrolitai.

Apie nuotrauką moterų griovelis netoli

Griuvėsiai rudenį linkę į laukus, kuriuose išlieka grūdiniai augalai. Iki pirmųjų snows į pulkus jie klajoja ieškodami likusių grūdų. Žiemą pašaro pagrindas yra beržo pumpurai ir pūkinės košės. Jei jie nepakankami, plonos šakelės peck. Atliekant rimtą laiką juodųjų griovių miškuose auga pušų adatos ir pušies spurgai, kadagio uogos. Užpildę gūžį su ledo maistu, paukščiai linkę į šiltą maistą sušildyti.

Juodosios gervės dauginimasis ir gyvenimo trukmė

Pavasarį prasideda santuokos laikotarpis ir juodos gervės laikas ant miško kraštų, kur jie paprastai susirenka toje pačioje vietoje. Medžiotojai gerai žino vyrų patrauklumą. 10-15 žmonių paprastai susirenka į dabartinę srovę, tačiau, mažėjant gyventojų skaičiui, dažna 3-5 galių srovė. Ženklo trukmė vidutiniškai yra nuo balandžio iki birželio vidurio. Galų gale nutraukiamas sušlapusių paukščių atsiradimas.

Grouse tokovanai yra įspūdingi gamtos vaizdai, daugiau nei vieną kartą aprašyti literatūroje. Gražūs paukščiai, vaizdingos gamtos fone, būdingi perpildymo dainos, sukuria gyvo virimo katilo efektą, kurį galima išgirsti per 3 km.

Lizdai yra įrengti su griovelio pora žemėje po filialų pastoge. Tai mažos duobės su lapų, mažų šakų, žolės, samanų ir plunksnų lova. 6-8 kiaušiniai moterys inkubuoja nepriklausomai 22-23 dienas. Laisvieji, kurie rūpinasi palikuonimis, nedalyvauja. Vyrai yra monogamiški.

Ant fotojuostos

Lizdas yra patikimai apsaugotas lizdą su kiaušinių sankaba. Ji gudriai atitraukė, nuimdama iš lizdo ir pritraukdama plėšrūną į mišką, o ji pati grįžta į sankabą. Juodosios palapinės lizdai sukelia kitą saugią prieglobstį. Gervė yra gera motina, nesavanaudiškai apsauganti viščiukus nuo šalčio ir plėšrūnų atakų. Po savaitės jaunuoliai bando skristi, o po pusantro mėnesio prasideda savarankiškas gyvenimas.

Rudenį prasideda pakartotinio valiutos keitimo laikotarpis, bet ne toks aktyvus kaip pavasarį. Yra atvejų, kai Mongolijoje ledo srovė yra netolygi, tačiau tai yra išskirtinis reiškinys gamtoje. Gamtoje vidutinis juodųjų drožlių tarnavimo laikas yra 11–13 metų.

Medžioklė

Griovių medžioklė yra klasikinis, žinomas ilgą laiką, su trimis pagrindiniais būdais:

su nameliu;

Nameliai yra pagaminti iš augančių krūmų ir šakų, toli nuo anksčiau žinomo tokovisch. Medžioklė reikalauja ilgo buvimo namelyje ir didelės ištvermės, kad paukščiai neišgąsdintų nuo įprastos vietos.

Suvirinimas iš metodo yra sugautas, kai tokovanii mažos grupės arba vieni. Medžiotojo užduotis - ateiti į savo dainų laikotarpį kuo arčiau. Jei yra daug paukščių, vienas nesėkmingas bandymas gali išgąsdinti visus juoduosius griovius. Todėl požiūris taikomas vienišiems.

Nuotraukų gaudyklėje

Panaši medžioklė iš verandos siūlo artėti prie žirgo ar valties į krantą, pasirinktą srovei. Rudenį medžioklė juodaisiais grioviais dažnai atliekama su šunimis, o žiemą - su įdarais paukščiais. Juoda griovelio atvaizdas tarnauja kaip giminingų giminingų junginių, kurie matė savo pakuotės narius ant šakų.

Apie griovį jo charakteristikos yra žinomos daugeliui gamtos mylėtojų, siekiančių ne tik medžioti ir receptus, kaip ruošti juodą griovį, bet ir išsaugoti šį gražų ir aktyvų Rusijos miško paukštį.

Paukščių juoda griovė: buveinė, išvaizda ir elgesys, nuotrauka

Mėgstamiausi medžiotojai gyvena Šiaurės Afrikos ir Eurazijos miškuose. Tarp jų medžiotojai vadina šį didelį paukštį Kosachą, Berezoviką, laukinį Gaidį, Chernyshą. Yra nuoširdūs vardai ir moterys: juoda gervė, mažai poliai, lazdyno riešutai, orkai.

Šios rūšies heteroseksualūs asmenys visiškai skiriasi. Gana maža moteris turi rudą spalvą su rausvu atspalviu ir juodais raumenimis. Ji turi tiesią uodegą ir baltą pusę. Ji gali sverti iki vieno kilogramo.

Teterku dažnai supainioti su medžio grioveliais. Galite juos atskirti skrydžio metu. Iš kitų paukščių paukščių patelė išsiskiria balta spalva, kurią galima pamatyti tik tada, kai sparnai atsidaro.

Išvaizda, buveinė, nuotrauka

Kilmingo vyro išvaizda yra kitokia:

  • juoda su mėlyna žalia spalva;
  • ryškiai raudoni antakiai;
  • lyros formos uodega;
  • baltas „veidrodis“ ant sparnų;
  • sveria iki pusantro kilogramo ir 60 cm dydžio;
  • maža galva;
  • trumpas ir stiprus snapas;
  • ilgos plunksnos ant sparnų.

Daugelis žmonių gali išmokti grobio balsą. Per simbolinį laikotarpį jis ilgai ir garsiai šliaužti. Moterys pakimba, dainavimo pabaigoje skleidžia garsus.

„Grouse“ tipai

Rusijos teritorijoje yra keletas juodųjų drožlių rūšių, tačiau labiausiai žinomos tik dvi:

  1. Grouse-Kosach, gyvenantis beveik visoje šalyje, iki Arkties rato.
  2. Kaukaze gyvena kaukazė. Jis nuo kosacho skiriasi nuo mažesnio dydžio, stipriai išlenktos šoninės uodegos ir šiek tiek plunksnų. Šiam paukščiui gresia išnykimas, todėl jis yra įtrauktas į Raudonąją knygą.

Didžiausias atstovas yra 75 cm ilgio ir keturis kilogramus sveriantis Pietų Amerikos šalavijas.

Buveinė gamtoje

Paukščiai mėgsta gyventi beržų miškuose, esančiuose netoli vandens telkinių. Juos galima rasti atvirose vietose, kuriose auga pomidorai, arba vietovėse, kuriose auga krūmai.

Gamtoje juodieji grioviai yra labai aktyvūs ir palaiko mišrius pulkus, kurių skaičius gali siekti iki 200 žmonių. Šiltuoju metų laiku ryte arba prieš saulėlydį ryškus paukščių aktyvumas. Dienos metu jie sėdi ant filialų ir pasilinksmina saulėje.

Nerūdijantis sėdimas gyvenimo būdas. Jie važiuoja tik tada, kai reikia. Likusį laiką paukščiai vaikščioja ant žemės, kur jie greitai juda net ir tankiausiuose tankiuose. Čia jie randa maisto ir dauginasi. Jie ilsisi pelkėse, po krūmais, tik ant žemės ar plonų šakų. Ieškodami maisto, tvirtai prisirišę prie šakos, jie netgi gali pakabinti aukštyn kojom.

Juodasis griovelis skrenda triukšmingai ir greitai. Jo skrydis yra greitas ir manevringas. Greitis gali siekti 100 km per valandą. Glaistai, ypač grioveliai, turi puikų regėjimą ir klausą. Jie elgiasi labai atsargiai. Pavojaus atveju paukščiai gali skristi keliais dešimtys kilometrų.

Šaltomis dienomis juodos griovės iš jų pievų bankų parenkamos tik porą valandų. Po sniegu paukščiai puikiai girdi lūšių judėjimą ir šokinėjimą. Jei iš medžiotojo slidžių arba nardančios lapės žingsnių slysta sniegas, jie greitai išeina iš sniego, greitai nuima ir išnyksta. Pradėdamas pavasarį, juodoji griovė linkusi tokovischam. Palikuonys palaipsniui sulaužomi.

Galia

Juodieji grioviai daugiausia maitinami augaliniu maistu. Šiltuoju metų laiku jo mityba apima:

  • uogos ir sultingi laukinės rožės lapai, mėlynių, mėlynių, paukščių vyšnios;
  • Sėklų sėklos;
  • alksnio, drebulės, gluosnio pumpurai.

Gyvūnų maistui, paukščiai maitina mažomis klaidomis ir vabzdžiais, su kuriais jie daugiausia maitina viščiukus. Normaliam virškinamojo trakto veikimui jie susitraukia iš kietų sėklų ir mažų akmenukų.

Rudenį juodieji grioviai pereina į laukus, kuriuose augo grūdiniai augalai. Žiemą jie maitina beržo kepenis ir pumpurus, o kartais - plonomis šakelėmis. Ekstremaliais atvejais jie gali valgyti kadagio uogas, pušies spurgus ir pušų adatas. Su šaldytu maistu paukščiai užpildo gūžį ir eina į lizdą, kur maistas pašildomas.

Veisimas

Antroje balandžio mėnesio pusėje prasideda aktyvaus pažymėjimo laikotarpis. Norėdami tai padaryti, vyrai pasirenka svetainę ir apsaugo ją nuo konkurentų. Miško glade, pievoje, pelkės skyriuje ir žiemos pradžioje ledas padengtas ežeras gali tapti simboliu.

Vyrams yra kelios grobės. Pasirinkus sklypą ir įsikėlę ant jo, valandą prieš aušrą, juoda griovelė pradeda šypsoti garsiai, o tada juda toliau. Po kelių valandų moterys skrenda ir, pasirinkusios poravimosi partnerį, skrenda į tokovisch centrą.

Susijaudinimo metu, kuris trunka apie pusantros valandos, vyrai skamba garsiai, atsimuša, atsiveria uodega, ištempia kaklą, sukasi vietoje. Gana dažnai konfliktai kyla tarp grobio. Jie pradeda persekioti ir net kovoti. Mūšis yra stiprus, bet viskas vyksta be žaizdų ir sužalojimų. Jis miršta po saulėtekio.

Po poravimosi griovių vaidmuo veisimo pabaigoje. Jis nedalyvauja lizdų statyboje, kiaušinių inkubacijoje ar viščiukų penėjime.

Lizdas yra sujungtas su praėjusių metų žolės, šakelių, lapų ir plunksnų gilinimu. Jis gali būti įrengtas po dilgėlėmis arba bet kokiais krūmais miško krašte arba atviroje pievoje ar pievoje.

Mūro gali sudaryti 5-13 kiaušinių, kurie skiriasi nuo lengvo okkerio spalvos ir rudų arba rudų pleistrų. Praėjus maždaug 25 dienoms, atsiranda downy viščiukai. Jie palieka lizdą iš karto po moters. Pirmosios dienos yra pavojingiausios jaunimui. Šiuo metu juos saugo moteris, kuri klausosi kiekvieno garso. Pavojinga, ji pasakoja verkimą, o viščiukai išsklaido skirtingas kryptis. Kol pavojus praeis, jie ramiai sėdi į žolę. Po 10 dienų jaunuoliai jau pradeda sklandyti, o per mėnesį - skristi.

Vyriški veisimo sezono metu laikomi vieni arba mažose grupėse. Šiuo metu jie išnyksta, todėl jie laikinai praranda galimybę skristi. Todėl paukščiai tampa ypač baisūs ir tylūs.

Rusijoje medžiotojai yra labai populiarūs. Žinant savo elgesio ypatumus žiemą medžiotojai eina grobiais su įdarais paukščiais ir rudenį su šunimis. Nugaišusių skerdenų skaičiumi, juodoji griovė yra antroji vieta, kurioje girgždas ir paltaganas.

Grouse: koks tas paukštis?

Beveik kiekvienam asmeniui jis pažįsta nuo vaikystės.

Kaip žinoma, juodasis griovelis yra labai gražus paukštis, jis yra gana ryškus plunksnas. Kai tik jie nesikreipia į šį įdomų ir stilingą paukštį bendruosiuose žmonėse: Chernysh, laukinis gaidys, Berezovik, Kosach!

O kur ji gyvena, kaip atrodo, kaip ilgai gyvena juodoji griovė ir ką jis maitina?

Aprašymas

Griovelis yra gana didelis paukštis. Galva yra maža, o snapas yra gana trumpas. Svoris svyruoja nuo 0,6 iki 1,5 kg. Ji yra gana judri ir plona.

Spalva priklauso nuo jos lyties. Vyras yra lengvai atpažįstamas pagal juodą spalvą su mėlynu atspalviu. Moteris turi rūdžių rudų spalvų su skersinėmis juodomis, geltonomis arba pilkomis juostelėmis. Ji primena daugeliui moterų.

Šis mobilus ir energingas paukštis didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia ant žemės ir žiemą, dažnai medžiuose. Yra šių tipų:

Jos daugiausia laikomos pakuotėse (išskyrus poravimosi sezoną), kuriose gyvena apie 200 žmonių. Aktyvus ryte ir saulėlydžio metu, o likusią dieną jie mieliau sėdi saulėje.

Pasiskirstymas ir buveinė

Ši rūšis priklauso fazanų šeimai ir gyvena daugiausia Europos ir Azijos miškų, miško stepių ir iš dalies stepių zonoje. Grobis dažnai randamas stepių zonoje, nes jam nereikia tik uždaros zonos. Įvyksta tokiose vietose kaip:

  • Šiaurės Korėja;
  • Vidurio Europa;
  • Šiaurės Afrika;
  • Skandinavijos šalys;
  • Kinija;
  • Škotija;
  • Mongolija.

Paukščiai yra gana paplitę mūsų šalyje.

Taip pat svarbu pasakyti apie gyvenimo būdą, t. Ne, tai yra sėdimas išvaizda. Be to, per lizdus ji stato būstus atvirose vietose, vengdama niūrių masyvų su aukštais medžiais.

Kitas svarbus ir įdomus bruožas yra tai, kad jis yra žiemojantis paukštis. Žiemą jos gyvenimas keičiasi. Šiuo metu ji mieliau sėdi prie medžių, o nakties metu ji priima prieglobstį po sniegu, padarydama gilų tunelį. Esant stiprioms šalčiui, jis iš esmės neišnyksta iš savo prieglobsčio, išskyrus keletą valandų išeiti į pašarus.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Ženklo laikotarpis prasideda ankstyvą pavasarį, kai sniegas pradeda lydytis lėtai. Vyrai, turintys būdingų garsų ir tam tikro šokio, kviečia savo mylimąjį mate. Labai dažnai poravimosi sezono metu kovoja.

Jie panašūs į tuos, kurie tinka banketams, bet juodųjų griovių atveju, visi, laimei, išlieka gyvi. Tai tikrai nuostabus ir neprilygstamas spektaklis. Galite tai asmeniškai patikrinti, žiūrėdami tokio neįprasto proceso vaizdo įrašą ar nuotrauką.

Vyrai praleidžia didžiausią jėgas, kad gautų moterų dėmesį. Tuo pačiu metu jie yra tokie poligamiški, kad veisimosi sezono metu kelios dešimtys moterų apvaisina. Be to, šiuo metu jie yra gana baisūs ir tylūs. Tačiau tai turi savų priežasčių: juodieji grioveliai tam tikrą laiką negali skristi dėl slydimo.

Po poravimosi baigiasi vyrų „misija“, o visos kitos atsakomybės už lizdo kūrimą ir nusodinimą, kiaušinių inkubavimą, tolesnį šėrimą ir viščiukų auginimą perkeliamos į pateles.

Juoda griovė gyvena apie 8-14 metų. Tačiau spartus žmonių pragyvenimas žemės ūkio sričių plėtroje ir šių paukščių patrauklumas medžiotojams žymiai sumažina jų skaičių.

Kas veikia

Kalbant apie mitybą, tai labai įvairi. Maistą sudaro beveik augalų maistas. Jiems taip pat reikia gyvulinės kilmės maisto, bet pačioje jų gyvenimo pradžioje. Šiuo metu jie vartoja vabzdžius labai dideliais kiekiais.

Žinoma, maistas priklauso nuo buveinės ir metų laiko. Pavasarį ir vasarą šių paukščių šėrimas yra labai įvairus. Šiuo metu jis maitina beržo, gluosnio, drebulės, maumedžio, medvilnės žolės pumpurų, vaisių, įvairių uogų pumpurus. Sunkiai šaltuose, jie renkasi adatas, spurgus, kadagio uogas.

O rudens pradžioje, jei juoda griovė gyvena arti laukų, tada jis be abejonių ir baimės švenčia veisles iš sodų ir laukų. Kartais jie užsikabina į mažus akmenis ir gastrolitus (kietas sėklas). Tai prisideda prie jų normalaus virškinimo, tai yra, lengviau įsisavinti gaunamą maistą. Šie akmenys yra ypač svarbūs ankstyvą pavasarį.

  • Tai protingas paukštis, kurio svoris apie pusantro kilogramo, ieškant maisto gali ilgą laiką pakabinti ant šakos aukštyn kojomis, pasiekiant patrauklias uogas ar pumpurus.
  • Kai ateina žiema, juodųjų griovių kojų plotas didėja dėl raginės pakraščio augimo pirštų pusėse. Tai padeda geriau judėti sniege.

Grouse-Kosach

Juoda griovė priklauso rūšies, šeimos fazano, tvarkai. Jis sudaro rūšį ir yra gana didelis paukštis. Įsiima Azijos miškų ir miško stepių zonas. Daugiausia Rusijoje. Paukštis taip pat randamas vakariniuose Mongolijos regionuose, Kazachstano šiaurėje ir šiaurės rytų Kinijos regionuose. Europoje juoda gervė gyvena beveik visoje Rusijos dalyje, išskyrus Kaukazo regioną. Jis gyvena Ukrainos šiaurėje, Baltarusijoje ir Baltijos šalyse. Jis randamas pietiniuose Lenkijos ir Vokietijos regionuose. Jis gyvena Skandinavijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Išvaizda

Vyrai yra didesni nei moterys. Snapas yra trumpas, galva, palyginti su kūnu, yra maža. Paprastai vyrų kūno ilgis siekia 55 cm, svoris svyruoja nuo 1 iki 1,5 kg. Moterų ilgis auga iki 40 cm, o jų svoris šiuo atveju svyruoja nuo 750 iki 1100 g. Vyras turi juodą plunksną su žalsva dilgčiojimu ant kaklo ir galvos. Virš akių yra mėsingos raudonos šakelės. Billas yra juodas, kojos yra tamsios. Apatinės plunksnos ir apatinės apatinės spalvos yra baltos. Skrydžio plunksnos yra tamsiai rudos. Pilvas yra rudos spalvos, o uodegos uodegos yra juodos. Ekstremalus iš jų yra sulenktas skirtingomis kryptimis. Todėl uodega yra formuojama kaip muzikos instrumento lyras.

Moterims ar teta yra padažas. Jame vyrauja tamsiai rudos, raudonos ir juodos spalvos. Uodega yra trumpesnė nei vyrų, o jo forma nėra tokia, kokia yra lyre. Virš akių strypai yra švelni. Jauni paukščiai iš abiejų lyčių turi moliūgų plunksną. Jame yra baltos dėmės, šviesiai rudos ir beveik juodos.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Santuokos žaidimai prasideda pavasarį. Saulė pradeda įšilti kovo mėnesį, o vyrams - į mišką ir į kraštus. Ten jie sėdi ant medžių ir mumble. Tai yra spyruoklės srovės pradžia. Arčiau balandžio, vyrai garsiau ir įdomiau dainuoja. Jie palieka medžius ir susirenka į pievas - tokovishchakh. Tai nuolatinė vieta, pasirinkta paukščių poravimosi žaidimams.

Gerėjant orui, santuokos jaudulys pasiekia aukštesnį etapą. Moterys skrenda į tokischį, o stipresnės lyties atstovai tarpusavyje organizuoja ritualines kovas. Jie panašūs į kankinių kovas, bet visiškai saugūs kovų dalyviams. Vienas griovelis vienu metu gali prisitaikyti prie kelių vištų. Moteriški kiaušiniai dedami netoli Tokovischa. Jie iš jos pašalinami ne daugiau kaip 1 km. Lizdai yra duobes, kurių gylis 50-60 mm, skersmuo - 180-200 mm. Jie gaminami palyginti saugomose vietose. Kažkur po medžiu ar krūmų tankeliais.

Višta vidutiniškai sudaro 5-10 kiaušinių. Perėjimas tęsiasi 3,5 savaites. Patinai moterims nepadeda. Tuo atveju, jei sankaba dėl kokių nors priežasčių žūsta, moterys sudaro antrąją sankabą. Bet jame esantys kiaušiniai jau du kartus mažesni. Viščiukai gimsta birželio mėnesį ir beveik iš karto pradeda sekti savo motiną visur. Ji labai rūpestinga. Ji rūpinasi pernešimu, o šaltomis naktimis paslepia viščiukus po sparnais. Pavojaus atveju viščiukai išsklaidomi skirtingomis kryptimis, o višta apsimeta, kad yra sužeista ir veda plėšrūną. Nužudyta nuo viščiukų, moterys pakyla į orą ir skrenda į juos.

Jaunoji karta vystosi labai greitai. Per dvi savaites viščiukai yra apiplėšti į apatinius medžių šakas, o po mėnesio jie yra ant sparno. Jauni vyrai palieka motiną rudens pradžioje, o moterys palieka ją žiemą. Stipri lytis keičia plunksnų spalvą, kai jie sensta. Iš pradžių ji atitinka motinos plunksnas, bet mėnesį po gimimo juose vyrauja juodos plunksnos. Iki savarankiško gyvenimo pradžios vyrai auga uodegą ir įgyja lyre panašią formą. Išnykimas vyksta vasarą. Juoda griovys gyvena vidutiniškai 11–13 metų.

Elgesys ir mityba

Juodieji grioviai maitina daržovių pašarus. Tai yra įvairiausia uogų: bruknių, spanguolių, mėlynių. Valgo beržų, alksnių, ne kvailių kviečių, taip pat mėlynių lapų, dobilų pumpurus. Žiemą paukštis sunaudoja ūglius, adatas, pumpurus, jaunuosius alksnius, gluosnius ir pušies kūgius. Nestlings savo gyvenimą pradeda su vabzdžių vartojimu. Auga, eikite į augalų maistą.

Paukštis gyvena pulkuose. Tokios viešosios struktūros gali siekti 200 žmonių. Moterys ir vyrai gyvena kartu. Labai retai bandos susidaro tik iš vyrų ar moterų. Žiemą griovelių griovelis didžiąją laiko dalį praleidžia medžių šakose. Naktį pakuotė slepiasi ant žemės po sniego sluoksniu.

Ekstremaliai šalti paukščiai sėdi dienomis sniego prieglaudose. Tik retkarčiais palieka juos patenkinti alkį. Ant žemės, paukštis taip pat juda kaip vištiena. Nuimkite vertikaliai. Skrydis yra greitas ir gali trukti labai ilgai. Vizija grouse-kosach'o gera. Puikus klausymas. Sėdėdami po sniegu, paukščiai girdi gerai. Jei garsai yra įtartini, pulka palieka sniego pastogę ir patenka į orą.

Priešai

Paukščiai turi daug priešų. Ypač erzina juos lapė. Ji medžioja rūšies atstovams, kai jie slepiasi po sniegu. Sable užsiima panašiais reikalais. Iš grobio paukščių yra pavojus gandai. Bet pagrindinis priešas bet kuriuo atveju yra žmogus. Jam juodasis grobis yra vienas iš labiausiai pageidaujamų medžioklės elementų. Tuo pačiu metu yra įvairių būdų žudyti paukščius. Pavasarį jie renkami ant srovės, vasarą ir rudenį jie naudoja šunis, sunaikindami visus jaunų paukščių gimus. Žiemą medžiai sodinami įdaryti. Paukščiai skrenda į juos, paimdami juos kaip savo, o karštai medžiotojai sumušė juodą grobį. Medžioklės rezultatai dažniausiai yra įspūdingi, netgi nepastebėti skeptikai.

Paukščių juodasis griovelis: kur jis gyvena ir ką jis valgo

Griovis priklauso fazanų šeimai ir yra gana dažnas paukštis. Dažniausiai šiuos paukščių atstovus galima pamatyti šalia miško krašto arba gana didelės upės slėnyje, kur jie gyvena. Didžiausias juodųjų griovių skaičius pastebimas Rusijoje, taip pat galite susitikti su jais Eurazijos zonoje, kurioje yra stepės.

Išorinės charakteristikos

Grouse yra labai gražus ir gana masyvus. Galva jų kūno atžvilgiu yra gana maža, o snapas labai trumpas. Paukščių matmenys yra tokie:

  • Vyrų svoris svyruoja nuo vieno kilogramo iki pusės.
  • Jų kūno ilgis gali būti iki 60 centimetrų.
  • Moteriško grobio masė svyruoja nuo septynių šimtų gramų iki kilogramų.
  • Ilgis retai viršija keturiasdešimt penkis centimetrus.

Grouse turi ryškų seksualinį dimorfizmą. Tai reiškia, kad moterų ir vyrų paukščių anatominė struktūra yra skirtinga, neskaitant lyties organų struktūros skirtumų.

Turi šias išorines charakteristikas:

  • Vyrų spalva yra gana ryški. Pagrindinė spalvų spalva, kuri, pažymėtina, labai gražus blizgesys šviesoje, yra juoda. Ant galvos, kaklo, gūžinio ir apatinės nugaros yra žalios spalvos, o kai kuriose vietose ji yra violetinė. Pilvo nugaros spalva iš priekio skiriasi: ji nėra tokia ryški, bet labiau ruda. Plunksnos ant uodegos turi baltas smailes ir yra išdėstytos neįprastu pavidalu, o tai daugiau kaip ventiliatorius. Baltos spalvos plunksnos išsiskiria priešingai nei juoda uodega.
  • Moterys neturi tokios ekspresyvios spalvos, kaip ir vyrai, tačiau taip pat yra labai patraukli. Jų liemens spalvos spalvos. Jų plunksnos, kurių pagrindinė spalva yra raudona, yra rudos, tamsiai rudos, tamsiai geltonos ir rudos spalvos. Moteriško grobio išvaizda yra labai panaši į moterų medžioklės išvaizdą, tačiau galima jas atskirti dėl būdingo uodegos uodegos, taip pat ir baltų intarpų sparnų plunksnuose.
  • Pažymėtina, kad nesubrendę ir vis dar labai jauni paukščiai, tiek vyrai, tiek moterys, visiškai nesiskiria vienas nuo kito. Abi lytys turi tokias pačias spalvas su balta juostelėmis ir ant jų.

Ypatingas juodųjų drožlių bruožas yra jų garsus balsas, kuris moterims ir vyrams turi tam tikrų skirtumų. Garsai, dėl kurių moteriškoji juodoji gervė yra panaši į viščiukų užkliuvimą, yra ryškesni ir greitesni nei vyrai. Vyrai ilgą laiką sukrečiantys vyrai ir artėjančios grėsmės atveju balsai, kurie rėkia, virsta kurčiais ir įspėjamais.

Simbolis

Tetereva nori praleisti laiką ant žemės, tačiau ypač šaltu oru paukščiai turi gyventi medžiuose. Toje pačioje vietoje jie patenka į maistą. Kilimo ir judėjimo būdas labai panašus į vištienos judėjimą. Griovelis yra labai geras važiuojant, tačiau jų pėdsakai yra šiek tiek trumpesni nei naminiai paukščiai.

Įdomu tai, kad, nepaisant gana didelio svorio, paukščiai judėja ramiai ir be sunkumų išilgai medžių šakų, kurie gali būti labai ploni. Be to, juodųjų griovelių matmenys apskritai netrukdo sklandžiam skrydžiui, kuris gali būti ne tik greitas, bet ir ilgas. Jei reikia, jie skrenda keliais dešimtys kilometrų, todėl be jokių sustojimų.

Juodasis griovelis nėra toks paprastas: paukščiai turi jautrią ausį ir aštrią regėjimą, o pavojaus atveju jie nedelsdami skrenda į saugų atstumą arba skrenda iki aukšto medžio.

Paukščiai savo veiklą parodo anksti ryte, saulėtekyje arba vakare. Jei temperatūra nukrenta labai mažai, paukščiai siekia prieglaudos po sniegu, kur jie gali sušilti. Tam, kad nereikėtų veltui švaistyti šilumos, juodieji grioviai maitina tik vieną kartą per dieną, ypač šalta.

Gyvenimo būdas

Juodieji grioviai nėra įpratę būti vieni, todėl jie laikomi palyginti mažose grupėse, tačiau mokslininkai taip pat rado tokias mokyklas, kuriose buvo daugiau nei du šimtai asmenų. Dažnai šios grupės susideda iš moterų ir vyrų tokiu pačiu santykiu, tačiau yra ir atvejų, kai pakuotėje yra tik vyrai ar moterys. Tačiau pastarasis yra labai retas.

Mėgstamasis juodųjų griovių medis yra beržas, nes tai yra jos pumpurai, kurie yra įtraukti į paukščio kasdienį maistą. Jie praleidžia didžiąją dienos dalį, o po tamsios ir pastebimos aušinimo paukščiai pasislėpsta po sniegu, kur jie sudaro ypatingus tunelius patogiam gyvenimui. Ypač danktomis dienomis paukščiai jose gali gyventi dvidešimt tris valandas ir pasirinkti tik labai greitai.

Stebėtina, kad juodieji grioveliai visada saugomi, ir jūs negalėsite sulaikyti apsaugos. Dėl savo puikaus klausos jie pastebi bet kokį šurmulį, ar jis perkelia lapę į sniegą ar artėja prie asmens. Pavojus, paukščiai nedelsdami pripučia tunelio sienas su savo dideliais kūnais ir iš karto paima ant aukšto medžio.

Kur yra paplitę

Kaip jau minėta, dauguma asmenų gali būti Europos ir Azijos miško stepių dalyse. Jei kalbame mažiau neaiškiai, juodųjų griovių sritys yra šios teritorijos:

  • Alpių kalnai;
  • Britų salos;
  • Korėjos pusiasalis;
  • Ussuri regionas;
  • Kinija;
  • Kazachstanas;
  • Vidurinė Azija;
  • Mongolija.

Kai kuriose vietose juodieji grioviai negyvena miškuose ir stepėse, bet labiau kalnuotose vietovėse. Tai paaiškinama nuolat kintančiomis klimato sąlygomis ir žmogaus aktyvia žemės ūkio veikla. Pavyzdžiui, Alpių kalnuose paukščiai gali būti ne mažesni nei pusantro tūkstančio metrų aukštyje, nors prieš kelis dešimtmečius teritorija, kurioje jie gyveno, buvo daug didesnė.

Deja, kuo platesnė žmonių veikla, tuo mažiau paukščių liko teritorijoje, kurią mes įsisavinome. Įspūdingas pavyzdys - beveik visiškas jų išnykimas Rytų Sudetlande.

Be to, juodieji ūgliai, daug mažesni kiekiai, tačiau vis dar gali būti randami šiose vietose:

  • Belgijoje;
  • Nyderlanduose;
  • Šiaurinėje Vokietijos dalyje;
  • Danijoje;
  • JK;
  • Škotija;
  • Skandinavija.

Juodosios griovių mėgstamiausios vietos yra vietos, kuriose sėkmingai derinami ir dideli augalai, ir nedideli krūmai, o netoliese yra teritorijos, kuriose yra švarių medžių. Didelių upių slėniuose ir netoli pelkių dažniausiai yra daug žmonių. Venkite paukščių, turinčių tankių ir tamsių miškų.

Šie paukščiai gali gyventi dviem gyvenimo būdais: sėdimas ir klajoklis. Dėl tam tikrų priežasčių natūralūs mokslininkai aktyviai judėjo didžiausią gyventojų dalį tam tikrais metais. Galbūt tai yra dėl to, kad paukščių skaičius gerokai didėja, ir jie nebegali eiti tokių didžiulių grupių teritorijoje. Sezoniniai judėjimai tarp juodųjų griovių yra retai stebimi, o paukščiai palieka savo pažįstamas vietas tik esant ypatingam poreikiui.

Kas valgo juodą griovį

Paukščių mityba yra labai įvairi, tačiau didžiąją dalį jos sudaro augalinės kilmės pašarai. Kai kurie augalai tam tikru metų laiku suvartoja juoduosius griovius, kai reikia papildyti tam tikrų medžiagų atsargas.

Canna, beržas, maumedis, alksnis - visa tai valgo pavasarį, kai jie turi didelį baltymų trūkumą. Rudenį, žinoma, atėjo laikas įvairioms uogoms: mėlynėms, mėlynėms ir brukalėms. Jei grupė gyvena šalia lauko, kur yra grūdinių kultūrų vaisiai, tada paukščiai bando ten susigrąžinti, pirmenybę teikdami kviečiams kitiems grūdams.

Žiemą, kai praktiškai neįmanoma nieko rasti, paukščiai turi valgyti beržo braškes, jei įmanoma, nuplėšti minkštą medžių žievę, valgyti eglės adatas, maumedį ir kadagio uogas.

Viščiukai turi įtraukti daugiau maisto produktų į savo mitybą nei suaugusieji. Tačiau, atsižvelgiant į amžių, jų poreikiai vabzdžiams ir bestuburiams gerokai sumažėjo.

Grėsmės

Tetereva tikrai turi daugybę savybių, kurios padeda jiems išgyventi sudėtingomis sąlygomis, tačiau dažnai tampa įvairių plėšrūnų, tarp jų - kuilių, lapių, pelkių ir marių, aukomis.

Pirmiau minėti šunų šeimos atstovai nužudo paukščius, slepiančius po sniegu, ir tuoj pat juos užpuolė, pertraukdami per ploną tunelio sieną. Lapės, turinčios kaulus, taip pat medžioja mažus viščiukus. Tačiau pelkės išgąsdina savo grobį iš oro ir žengia žaibišku greičiu.

Nepaisant to, kad, remiantis tyrimų duomenimis, plėšrūnų įtaka juodiesiems grioviams žymiai išaugo ir sukelia kai kuriuos šių paukščių gyvenimo pokyčius, tai nėra pagrindinė gyventojų skaičiaus mažėjimo priežastis. Šiame procese yra du kiti veiksniai, kurių pirmasis yra žmogaus veikla.

Ne tik nekontroliuojamas medžioklės medžioklė turi reikšmingą poveikį jų skaičiui, bet ir žmonių ekonominei veiklai. Kuo daugiau teritorijų užauga žmonės, tuo daugiau problemų kyla dėl juodųjų drožlių, ir su kitais gyvūnais. Žmonės mažina miškus, steigė polius su elektros linijomis, nuo kontaktų, per kuriuos kasmet žūva daugiau kaip dvidešimt penki tūkstančiai paukščių. Turizmas taip pat daro neigiamą poveikį gamtai.

Klimato sąlygų pokyčiai taip pat prisideda prie juodųjų drožlių populiacijos mažinimo. Žiemos kartais būna labai atšiaurios, o kartais šiltas oras aktyviai keičiasi šaltu. Dėl to susidaro nedidelis, bet vis dar stipriai paveikiamas juodųjų drožlių, ledo plutos ant ledo pragyvenimo šaltinis.